Programma

Een Steekje Los? l Introductiedag & trainingsdag

Share on facebook
Share on linkedin

Spelenderwijs in gesprek over psychische gezondheid en kwaliteit van leven, via het bordspel Een Steekje Los? en de daaruit voortgekomen kaartspellen, online spel en apps.

Voor wie is het spel?
Alle soorten en maten hulpverleners, maar ook familieleden en naasten, ervaringsdeskundigen en cliënten zelf.

Doel van het spel?
Spelenderwijs in gesprek over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Taboerijke onderwerpen op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken met als doel meer openheid, (h)erkenning en begrip. Bewustwording en in gesprek over herstel en kwaliteit van leven en over thema’s waar je het anders niet zo snel over hebt.

Training voor ervaringsdeskundigen Korak
10 september starten we met een introductiedag waarin de deelnemers gaan kennismaken met diverse werkvormen van het spel Een Steekje Los? Welke mogelijkheden zijn er en hoe kunnen ze toegepast worden binnen de activiteiten van Korak. Met deze handvatten volgen er twee weken om te spelen, te ontdekken en te ervaren.

Daarna is er een trainingsdag op 25 september waarbij er gekeken wordt naar waar er begeleiding, training behoeft. De deelnemers bereiden een werkvorm voor en begeleiden deze tijdens de trainingsdag.

Doel van deze dagen is:
De deelnemers aan deze dagen worden namens Korak spelleiders van het spel Een steekje los? Zij kunnen hiermee activiteiten bij Korak, maar ook op ander locaties met het spel kunnen gaan bezoeken en organiseren.

Type: Training
Wanneer: Dinsdag 10 september 2019 & woensdag 25 september 2019 l